Over Hondenuitlaatservice Mee Met Anouska

Waarom begin je een hondenuitlaatservice?

Ik heb natuurlijk zelf een hond en heb ook wel eens problemen gehad met de hond uitlaten omdat ik moest werken of bijvoorbeeld ziek was. Je wilt graag dat je hond dan toch wordt uitgelaten door iemand die lief is voor de hond, er verantwoord mee omgaat en die afspraken nakomt. Deze persoon is niet altijd makkelijk te vinden.

Na ruim 22 jaar werkzaam geweest te zijn in een zwembad kreeg ik er steeds meer behoefte aan om iets anders te gaan doen. Na een zoektocht van wat ik dan zou willen kwam ik op het idee om zelf een hondenuitlaatservice te gaan beginnen. Met in mijn achterhoofd wat ik zelf zou willen als mijn hond met een uitlaatservice mee zou gaan ben ik van start gegaan.

Omdat er in principe geen opleiding voor nodig is ontstaan er veel hondenuitlaatservices in Nederland. Dit is jammer want hierdoor wordt niet altijd kwaliteit en veiligheid geleverd.

Om aan een stukje kwaliteit te voldoen ben ik de opleiding voor hondenuitlaatservice bij Martin Gaus gaan volgen. Hier leer je onder andere over de volgende onderwerpen; roedelgedrag, rassenkennis, dieren EHBO en hoe leidt je een veilige HUS.
Ik heb deze opleiding met succes afgerond en zal in de toekomst nog verschillende opleidingen/workshops volgen om up to date te blijven.

23 april 2016 opleiding hondenuitlaatservice bij Martin Gaus

  • 11 juni 2016 HUS plus communicatie
  • 
25 juni 2016 workshop “hufterproof”
  • 02 oktober 2016 lezing BAT-training.

WERKWIJZE

Voordat uw hond mee gaat met de uitlaatservice kom ik bij u thuis voor een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met uzelf en uw hond en bespreken we samen wat belangrijk is voor uw hond. Tenslotte kent u zelf uw hond het beste.

Ik kijk tijdens de eerste wandeling of de hond in de groep past en probeer dan een paar foto’s en een filmpje te maken zodat u kan zien hoe de hond het tijdens de wandeling doet. Na deze wandeling kunt u beslissen of u definitief gebruik gaat maken van mijn diensten.

GROEPSWANDELINGEN

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald in de speciaal hiervoor ingerichte bus. In de bus zijn autokooien geplaatst waarin uw hond vervoerd wordt. Ieder hond heeft zijn eigen autokooi. Ook is er dakventilatie aanwezig wat ervoor zorgt dat de bus op warme dagen iets gekoeld wordt.

Als alle honden opgehaald zijn rijden we naar het losloopgebied. Hier kunnen de honden zich gedurende één uur lekker uitleven. 
De groep is niet groter dan maximaal tien honden.

De eerste keren dat uw hond meegaat in de groep zal hij/zij altijd aan de lange lijn meelopen. Als ik merk dat de hond genoeg vertrouwen in mij heeft dan pas zal uw hond los gaan wandelen.

De wandelingen zijn in ochtend ongeveer tussen 10.00-11.00 uur en in de middag ongeveer tussen 13.30-14.30 uur. Afhankelijk van de te rijden route zal uw hond ongeveer 2-3 uur van huis weg zijn.

THUIS BRENGEN

Omdat het in Nederland helaas niet altijd mooi weer is kan uw hond tijdens het wandelen nat regenen. Sommige honden houden ook enorm van water en kunnen daar misschien in gespeeld hebben. Ik vraag u dan ook om een (hand)doek neer te leggen zodat ik de hond thuis nog even handdoek droog kan wrijven voordat uw hond naar binnen gaat.